Biele vína - ročník 2010

Obrázok

VELTLÍNSKE ZELENÉ

Vlastnosti

Ročník 2010
Neskorý zber
Suché
Alk. 13,3 % obj.

Cukornatosť hrozna: 22 NM
Objem fľaše: 0,75 l

Charakteristika

Víno s krásnou sýtou žltozelenou farbou, typickou pre vína s vyšším prívlastkom. Vo vôni aj chuti nájdeme lahodné kvetinovo medové tóny s korenistou príchuťou. Odporúčame podávať k hydinovému mäsu, k rôznym paštétam, k vyzretejším syrom a k bryndzi. Podávajte pri teplote 10 – 12 °C.

VELTLÍNSKE ZELENÉ

Ročník 2010
Neskorý zber
Suché
Alk. 13,3 % obj.
Terroir Šenkvice
Vinohradnícky hon Kozara
Obrázok

RIZLING VLAŠSKÝ

Vlastnosti

Ročník 2010
Neskorý zber
Suché
Alk. 12,3 % obj.

Cukornatosť hrozna: 21 NM
Objem fľaše: 0,75 l

Charakteristika

Veľmi rozšírená odroda na Slovensku. Víno svetlej zelenožltej farby s vôňou lúčnych kvetov a citrusov. V chuti veľmi harmonické, svieže víno s príjemnou kyselinkou, ktoré uspokojí všetkých vyznávačov typických bielych suchých vín. Odporúčame podávať k bielemu mäsu, k sladkovodným rybám a k zeleninovým šalátom. Podávajte pri teplote 10 – 12 °C.

RIZLING VLAŠSKÝ

Ročník 2010
Neskorý zber
Suché
Alk. 12,3 % obj.
Terroir Šenkvice
Vinohradnícky hon Krče
Obrázok

RIZLING RÝNSKY

Vlastnosti

Ročník 2010
Neskorý zber
Suché
Alk. 12 % obj.
Vinohradnícka obec Dvory nad Žitavou
Cukornatosť hrozna: 21,2 NM
Objem fľaše: 0,75 l

Charakteristika

Jedna s najkvalitnejších odrôd na svete.Víno sýtejšej žltej farby s jemným lipovým buketom, plnou zamatovou chuťou zvýraznenou obsahom kyselín. Odporučujeme podávať k bielemu mäsu a k rybím špecialitám.

RIZLING RÝNSKY

Ročník 2010
Neskorý zber
Suché
Alk. 12 % obj.
Víno zo Slovenska, Južnoslovenské víno
Vinohradnícky hon Viničný vrch
Obrázok

SAUVIGNON

Vlastnosti

Ročník 2010
Výber z hrozna
Polosuché
Alk. 14,2 % obj.

Cukornatosť hrozna: 25 NM
Objem fľaše: 0,75 l

Charakteristika

Plné, extraktívne víno žltej farby. Príjemné kyselinky sa dokonale snúbia s prírodným zvyškovým cukrom, čo dodáva tomuto vínu neopakovateľný charakter. Odporúčame podávať k rôznym kreáciám z mäsa, ale aj k rybám a k rôznym druhom syrov. Podávajte pri teplote 10 – 13 °C.

SAUVIGNON

Ročník 2010
Výber z hrozna
Polosuché
Alk. 14,2 % obj.
Terroir Strekov
Vinohradnícky hon Pod vinohradmi